Hilec Lichtlaboratorium

Hilec Lighting Research Centre is het eigen, onafhankelijke licht-laboratorium van CityTec. Het voert praktisch, gedegen en onafhankelijk onderzoek uit naar alle technische aspecten van openbare verlichtingsapparatuur. Denk aan lichtopbrengst, energieverbruik, feitelijke levensduur,  onderhoudsgevoeligheid.

Hilec heeft als research centre een unieke positie. De grote licht-laboratoria van bijvoorbeeld de technische universiteiten richten zich in hoofdzaak op fundamenteel natuurkundig onderzoek. De laboratoria van grote fabrikanten, op hun beurt, richten zich vaak op onderdelen van de technische keten en zijn bovendien niet onafhankelijk. Vergelijk het met de testlaboratoria uit de auto-industrie: de hoeveelheid kilometers die daar uit een liter benzine worden geperst, haalt u zelf in de praktijk niet in de verste verten. Hilec is onafhankelijk van leveranciers en heeft de apparatuur en de juiste mensen om technische openbare verlichtings-vraagstukken van A tot Z door te lichten – zowel op kleinere als op grotere schaal.

Onderzoek led-armaturen voor de provincie Utrecht

Bekijk hier het nieuwsbericht

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.hilec.nl

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2020 CityTec