Vervanging 3000 armaturen in Súdwest-Fryslân gestart!

Motivatie, communicatie en een sterke staaltje teamwork, dat is het geheim achter de succesvolle vervanging in de gemeente Súdwest-Fryslân. De gemeente wilde een inhaalslag maken in onderhoud en kon hiermee meteen voldoen aan de doelstelling om te verduurzamen door LED verlichting aan  te brengen.

Om ook tijdens de corona bedrijven te steunen, besloot de gemeente Súdwest-Fryslân om binnen het bestaande contract de vervanging te vervroegen. 

Met deze motivatie worden dit jaar ruim 3000 armaturen verwisseld voor slimme LED verlichting. Door te kiezen voor LED verlichting dringt de gemeente haar energieverbruik terug, maar het helpt ook om sneller aan de klimaatdoelstelling van 2030 voldoen. ”Het dient nog een belangrijk doel”, vindt wethouder Mark de Man. “Op deze manier helpt het ons om sneller aan de klimaatdoelstelling van 2030 te voldoen.  Daarom heeft het college geld vrijgemaakt voor deze vervanging.”

Bij de keus van de vervanging is CityTec al snel betrokken geraakt als aannemer die ook het onderhoudscontract heeft voor openbare verlichting. CityTec heeft samen met de beheerder en op nadrukkelijk advies van  wethouder De Man gekeken naar de mogelijkheden om zo veel mogelijk armaturen te vervangen binnen het budget. 

Samen met beheerder Hielke Rollema is gekozen voor het armatuur van Orange Lightning. Het bijzondere aan het gekozen armatuur is dat deze aan het einde van de levensduur volledig gerecycled kan worden.

15 juni is het project van start gegaan. Hierbij waren wethouder Mark de Man en beheerder Hielke Rollema van de gemeente Súdwest-Fryslân aanwezig . Vanuit CityTec waren directeur Marc Speijer en regiomanager Sander van Geffen aanwezig om gezamenlijk de start van het project vast te leggen. Naar verwachting is de vervanging voor het einde van het jaar klaar.

 Onze collega Stefan is druk bezig met de vervanging van de armaturen. Het eerste armatuur is vervangen, nu de overige 3379 nog! 

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2023 CityTec