Optimale recycling voor CityTec lampen

Lampen die CityTec vervangt worden voor meer dan 90% gerecycled. Armaturen voor meer dan 80%. CityTec verzamelt alle energiezuinige lampen zoals tl-buizen, spaarlampen en armaturen in veilige inzamelbakken. Via de eigen CityTec-milieustraat worden deze lampen en armaturen optimaal ingezameld en gerecycled. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

MVO in de genen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zit bij CityTec in de genen. Geboren als nutsbedrijf heeft CityTec van nature een groot verantwoordelijkheidsgevoel richting samenleving en milieu. Als onderdeel van Eneco speelt MVO een hoofdrol in de bedrijfsvoering van de gehele organisatie. Logisch: de producten en diensten van CityTec en Eneco hebben rechtstreeks invloed op de uitstraling en de kwaliteit van de samenleving.

Vodoen aan milieu-criteria

"99 procent van onze projecten doen we voor gemeenten en provincies", vertelt Wim Pondman, senior inkoper bij CityTec. "Bij het toekennen van opdrachten is het bij deze opdrachtgevers een voorwaarde dat we voldoen aan alle milieu-criteria, zoals de MVO-ladder en ISO 14001. Het goed regelen van de afvoer van afval, zoals lampen en armaturen, is hierbij een must. We vinden dit ook vanzelfsprekend, als je kijkt naar de enorme hoeveelheid materiaal die er op jaarbasis bij ons terugkomt."

Beperking energiegebruik

Naast recycling zet CityTec zich ook in voor beperking van energiegebruik, meer diversiteit in de organisatie en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans geven. Omdat CityTec het grootste volume in de categorie boven 30.000 lampen heeft ingeleverd, ontving CityTec afgelopen najaar de Wecycle Gouden Bakkie Award.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2023 CityTec