Project informatie

Locatie: Rotterdam
Categorie: Openbare verlichting

Uitgaansgebied Oude Haven veilig en sfeervol aangelicht

Met een simpele druk op de knop ontstak de Rotterdamse wethouder Eerdmans onlangs de nieuwe sfeerverlichting in het uitgaansgebied de Oude Haven. Maar het bedenken, ontwerpen en aanleggen had wat meer voeten in de aarde. De nieuwe verlichting in het gebied is het resultaat van samenwerking tussen ondernemers, bewoners en gemeente. De uitvoering is door de gemeente Rotterdam uitbesteed aan CityTec. De Oude Haven is nu sfeervoller, toegankelijker én veiliger.

De Oude Haven is de eerste- en dus oudste haven van Rotterdam. Vandaag geniet het gebied nationale en internationale bekendheid door onder andere het bruisende uitgaansleven en de Kubuswoningen. De nieuwe verlichting bevordert de sfeer en toegankelijkheid van het gebied, maar draagt ook nadrukkelijk bij aan de sociale veiligheid. De verschillende kleuren van de verlichting zorgen voor een contrast tussen de verschillende gebieden en hun functies. Warm wit voor de terrassen, indirecte verlichting op het water en de schepen en blauw voor de looproutes.

Gebiedskennis

Het werk in de Oude Haven is uitgevoerd door een vast CityTec-team, dat Rotterdam én de ondergrondse infrastructuur door en door kent. Uitvoerder Marco Simonis: “Het lichtontwerp is helemaal nieuw. Er moesten dus de nodige nieuwe aansluitingen gerealiseerd worden. En dan komt een grondige gebiedskennis goed van pas. In samenwerking met netbeheerder Stedin hebben we het allemaal tijdig voor elkaar gekregen.”

Perfect en op tijd

Jan Kranendonk van de Gemeente Rotterdam is projectleider voor de aanleg van de verlichting in de Oude Haven. “Hoewel de tijd om het geheel te realiseren écht krap was, heeft CityTec het waargemaakt. En daarbij is een hoge kwaliteit geleverd.”

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2023 CityTec