Project informatie

Categorie: Openbare verlichting
Ontwerper: Maureen Speijer
Datum: Mar 2023

Grootschalige vervanging openbare verlichting Breda

Gemeente Breda gaat dit jaar starten met een nieuw contract om de openbare verlichting te verduurzamen. In de gemeente wordt uiteindelijk alle straatverlichting vervangen door LED-verlichting. CityTec B.V. gaat tot en met in ieder geval eind 2024 gefaseerd zorgen voor het verduurzamen van de verlichting in verschillende wijken in Breda.

Lichtmasten moeten na 40 jaar vervangen worden omdat ze dan minder veilig kunnen zijn. Ook zijn de normen voor veiligheid en elektrische installatie veranderd. Veel van deze oude lichtmasten en armaturen uit de jaren 70 en 80 voldoen niet meer aan deze normen. De lichtbronnen worden vervangen voor LED verlichting, deze zorgen voor betere verlichting en verbruiken minder energie.

Voor dat de werkzaamheden gaan plaatsvinden gaan monteurs van CityTec de lichtpunten schouwen zodat met de juiste materialen en materieel op locatie gewerkt kan worden en de klus zo min mogelijk tijd kost. Hiermee voorkomen we overlast voor weggebruikers en bewoners.

De planning voor de werkzaamheden aan de openbare verlichting in 2023:

Tijdvak

Locatie

April t/m juli

Haagse Beemden

Juli t/m september

Backer en Ruebweg / Nieuwe Kadijk

September t/m december

Prinsenbeek

Heb je vragen over de vervanging van de openbare verlichting? Neem dan contact op via informatie@citytec.nl

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2023 CityTec