Project informatie

Locatie: Zwijndrecht
Categorie: Energiebesparing / MVO

Fietspad Zwijndrecht

Een fietspad aan het Ter Steeghepad in Zwijndrecht heeft 'slimme verlichting' gekregen, die uniek is in Nederland. 

De verlichting is in alle opzichten duurzaam. Een tijdschakelaar regelt dagelijks de lichtintensiteit en de branduren. Zo branden de energiezuinige lampen in de spitsuren volop, in de daluren op halve kracht en tussen middernacht en tot aan de ochtendspits niet. Deze vorm van verlichten bespaart de gemeente circa 70% energie ten opzichte van traditionele verlichting.

Achtergrond

Het pad heeft het jarenlang zonder verlichting moeten doen. De gemeente ontving een toenemend aantal verzoeken om het pad te verlichten. Vooral in de donkere maanden werd dit pad als onveilig ervaren. Het pad wordt in de ochtend- en namiddagspits veel door scholieren gebruikt, terwijl 's avonds vooral sporters het pad gebruiken om de achterliggende sportvoorzieningen te bereiken. Na middernacht wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van het fietspad en gaat de verlichting uit. De gekozen toepassing is duurzaam, veilig en nieuw in Nederland.

Samenwerking

De gemeente is tot deze oplossing gekomen in overleg en samenwerking met CityTec. Zowel de gemeente als CityTec streven milieuvriendelijke oplossingen na en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Bij dit project is LED-verlichting gebruikt. Deze vorm van verlichting heeft een lange levensduur, een laag energieverbruik en een grote lichtopbrengst.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2023 CityTec