O) speelt dan ook een hoofdrol in de gehele bedrijfsvoering.

Zoals we ons werk doen, zo gaan we ook om met MVO: we doen het praktisch, doelmatig en meetbaar. Of het nu gaat om onze producten en diensten, de wijze waarop we omgaan met energie, materialen, transport en reststoffen of de bijdrage die we willen leveren aan onze maatschappelijke omgeving.

MVO bij CityTec vind je terug in drie kernthema's:

Milieu en klimaat

 • Meedenken over- en realiseren van energiezuinige oplossingen, zoals LED- en dynamisch bestuurbare, dimbare straatverlichting.CityTec beschikt over het hoogst haalbare CO2 prestatieladder certificaat, niveau 5. Hoogwaardig materieel, zoals hoogwerkers met zuinige EURO 5 motoren en hybride of elektrische bedrijfswagens.
 • Wij werken volgens de kaders van het milieucertificaat ISO 14001.

Veiligheid & Kwaliteit

 • Niet veilig = anders doen. Geen enkele klantvraag, commerciële overweging of persoonlijke beroepstrots mag een reden zijn om onverantwoorde risico’s te nemen.
 • Stimuleren van het veiligheidsbesef, door het aangaan van de dialoog (met behulp van toolboxes).
 • Aandacht voor elkaar, toezicht en coaching – leidinggevenden worden hierop getraind en gemonitord.
 • CityTec heeft door haar hoge veligheidsstandaard het SCL Original Certificaat trede 3 behaald.
 • Strenge veiligheidskwalificaties voor huisaannemers én toezicht hierop.
 • CityTec volgt de branche richtlijn voor Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven en beschikt over het CKB certificaat.
 • Uiteraard werkt CityTec volgens de VCA. De standaard voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist voor aannemers.

Duurzaamheid

 • Adviseren en realiseren van energiezuinige oplossingen, zoals LED- en dynamische bestuurbare, dimbare straatverlichting en het toepassen van gelijkspanning.
 • CityTec beschikt over hoogwaardig materieel, zoals hoogwerkers met zuinige EURO 5 & 6 motoren en hybride of elektrische bedrijfswagens.
 • Wij werken volgens de kaders van de internationale norm ISO 14001.
 • CityTec committeert zich aan actieve deelname in CO2 reductie. Wij zetten ons in om de uitstoot zoveel mogelijk te beperken, door middel van de CO2 Prestatieladder.

CO2 prestatieladder niveau 5

Leest u onze activiteiten om onze uitstoot te verminderen en heeft uw ideeën hoe CityTec haar CO2-uitstoot verder kan verminderen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en draag bij aan een duurzamere toekomst!

De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. CityTec is gecertificeerd tot niveau 5 van de CO2 prestatieladder.Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. Niet alleen kijken wij hoe wij onze CO2 uitstoot (scope 1 en 2) kunnen terugdringen, maar ook naar onze CO2 uitstoot in onze keten (scope 3). Halfjaarlijks evalueren en rapporteren wij hoe het staat met onze doelstellingen en uitstoot.

Daarnaast nemen wij deel aan een aantal initiatieven en zijn wij lid van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen. Op de site van SKAO vindt u onder andere de documenten met betrekking tot de materiële scope 3 emissies, ketenanalyse en keteninitiatief van CityTec.

Deelname aan initiatieven:

We hebben eind 2023 ons doel bereikt dat we 30% CO2-uitstoot zouden gaan verminderen ten opzichte van 2017!
Hieronder vindt u in één oogopslag alles over onze CO2 prestatie van de eerste helft van 2023 en alle informatie over geheel 2023:

Co2 2023

 Hieronder vindt u in een paar documenten alles over ons huidig reductiesysteem 2022:

afb2

afb3

Hieronder vindt u in een paar documenten alles over ons huidig reductiesysteem 2021:

 

Hieronder vindt u in 2 figuren alles over ons huidig reductiesysteem 2021.

 

Hieronder vindt u in 2 figuren alles over ons huidig reductiesysteem 2020:

 

Hieronder vindt u de documenten met betrekking tot ons huidige CO2 reductiesysteem 2019:

 

Hieronder vindt u de documenten met betrekking tot ons huidige CO2 reductiesysteem 2018:

Opleiding en ontwikkeling

 • Gericht investeren in de ontwikkeling en groei van medewerkers. Hierbij werken we nauw samen met de bedrijfsschool van netbeheerder Stedin en met ROC’s.
 • Bevorderen van de instroom van jongeren op de arbeidsmarkt.
 • Jaarlijkse werkgelegenheidsprojecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec