Engineering

Geen gemeente in Nederland is hetzelfde. Dit ervaart CityTec dan ook dagelijks. Elke gemeente heeft haar eigen thema’s en ambities. Om deze thema’s en ambities te realiseren heeft CityTec haar eigen afdeling ‘’Engineering’’. Deze afdeling houdt zich bezig met het ontwerpen van installaties die aansluit bij de thema’s en ambities van de desbetreffende gemeentes. Onze mensen van de afdeling engineering kunnen dan ook uitrekenen, hoeveel een gemeente precies kan besparen op gebieden zoals duurzaamheid en circulariteit, om zo de klimaatdoelen te behalen. Daarnaast voeren we ook lichtberekeningen uit en ontwerpen we dimprofielen op maat.

Openbare proeftuin voor innovatie

Slimmer, duurzamer en veiliger. CityTec is altijd op zoek naar manieren om dit te bewerkstellen. Dit gaat echter niet altijd hand in hand met de huidige wet- en regelgeving. Om toch te kunnen pionieren staat CityTec op de openbare proeftuin voor innovatie: The Green Village. The Green Village is een terrein van de TU Delft, waar de wet- en regelgeving niet van toepassing is, maar veiligheid wel naar de hoogste norm gegarandeerd moet worden. Naast het combikabel onderzoek van CityTec, staan hier ook projecten zoals: De Hyperloop van de TU Delft en The Blue Battery.

 

Wissel- en gelijkspanning op dezelfde kabel!

Dat gelijkspanning en openbare verlichting goed samengaan, is al in de praktijk bewezen. Zo heeft CityTec ruim 30 openbare verlichtingsprojecten in Nederland gerealiseerd op gelijkspanning. Deze projecten zijn gerealiseerd op een solokabel, waar alleen openbare verlichting op is aangesloten. Echter liggen er in Nederland voornamelijk combikabels. Dit zijn kabels waar zowel de huizen als de openbare verlichting op is aangesloten (zie onderstaande foto).

Als gemeentes met de combikabel toch de voordelen van gelijkspanning op de openbare verlichting willen ervaren. Dan is het dus noodzakelijk om wisselspanning op de hoofdaders te behouden (voor de huizen) en gelijksspanning op de hulpaders te zetten (voor de openbare verlichting). Met dit vraagstuk ging Wilfred aan de slag. Met behulp van partners ging hij aan de slag op The Green Village en heeft hij dus aangetoond dat wissel- en gelijkspanning samen veilig en bedrijfszeker op de combikabel kan worden aangesloten.  

 Wilt u meer informatie over het onderzoek naar wissel- en gelijkspanning op de combikabel? Of het met eigen ogen zien bij The Green Village in Delft?

Neem dan gerust contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via bel naar: 06 86 81 13 82.

 

Artikelen combikabel onderzoek

Onderzoek studenten Power Minor

Artikel OpenbareVerlichting.nl 

 

Hilec

Hilec Lighting Research Centre is het eigen, onafhankelijke licht-laboratorium van CityTec. Het voert praktisch, gedegen en onafhankelijk onderzoek uit naar alle technische aspecten van openbare verlichtingsapparatuur. Denk aan lichtopbrengst, energieverbruik, feitelijke levensduur,  onderhoudsgevoeligheid.

Hilec heeft als research centre een unieke positie. De grote licht-laboratoria van bijvoorbeeld de technische universiteiten richten zich in hoofdzaak op fundamenteel natuurkundig onderzoek. De laboratoria van grote fabrikanten, op hun beurt, richten zich vaak op onderdelen van de technische keten en zijn bovendien niet onafhankelijk. Vergelijk het met de testlaboratoria uit de auto-industrie: de hoeveelheid kilometers die daar uit een liter benzine worden geperst, haalt u zelf in de praktijk niet in de verste verten. Hilec is onafhankelijk van leveranciers en heeft de apparatuur en de juiste mensen om technische openbare verlichtings-vraagstukken van A tot Z door te lichten – zowel op kleinere als op grotere schaal.

Onderzoek led-armaturen voor de provincie Utrecht

Bekijk hier het nieuwsbericht

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.hilec.nl

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec