Led armaturen onderzoek voor de provincie Utrecht

De provincie Utrecht gaat medio 2013 voor het eerst Led armaturen, type Schreder Teceo, grootschalig toepassen. Aangezien de kosten van de gehele levenscyclus van de led armaturen sterk afhankelijk zijn van de levensduurverwachting en de schoonmaak- en onderhoudskosten, heeft CityTec (in opdracht van de provincie Utrecht) Hilec gevraagd een verouderingsonderzoek uit te voeren aan de led armaturen op de N201 en N212. Met dit onderzoek worden de onderhoudsbehoefte en -frequentie onderbouwd en wordt er inzicht gegeven in de levensduurverwachting.

Na ca. 4000 branduren (1 jaar) worden de eerste vijf armaturen door CityTec tijdelijk verwijderd. In het lichtlab van Hilec worden deze lichttechnisch getest voor het vaststellen van de spectrale eigenschappen. De armaturen worden zowel schoon als vies getest. Daarna wordt de uitkomst van de diverse metingen vergeleken met eerdere metingen. Hierdoor kan Hilec inzien of de verwachte levensduur wordt behaald, wat de vervuiling is na één jaar én kan de onderhoudsfrequentie vastgesteld worden.

Onderzoekscentrum Hilec

Citytec heeft het gerenommeerde Belgische verlichtingslaboratorium Hilec overgenomen. Hilec is een onafhankelijk onderzoekscentrum, dat beschikt over de deskundigheid en de meet- en testapparatuur om openbare verlichtingsapparatuur grondig door te lichten.

Hilec Marcel

Belangrijkste reden voor de overname is de toenemende vraag bij CityTec van opdrachtgevers naar een onafhankelijk advies over de lichttechnische kwaliteiten van (led)armaturen. Gelijktijdig wilde Hilec haar toekomstmogelijkheden verstevigen in Nederland.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec