CityTec en Heijmans onderhouden openbare verlichting Fryslân

 

 

CityTec en Heijmans zijn begonnen met het onderhoud van openbare verlichting in Friesland. In opdracht van Coöperatie openbare Verlichting & Energie Fryslân onderhouden de twee bedrijven 90.000 lichtpunten/lichtmasten/armaturen in 12 gemeentes en de provincie Fryslân. Waar nodig wordt defecte verlichting vervangen door duurzame ledlampen en nieuwe lichtarmaturen/-masten worden geplaatst.


CityTec en Heijmans kregen het onderhoudscontract eind vorig jaar onder meer gegund vanwege hun duurzame plan van aanpak, waarbij ze ook werkzoekenden, in samenwerking met Pastiel, uit de regio willen werven en opleiden tot onderhoudsmonteur. Persberichtfoto Fryslân 1

Deze samenwerking tussen twee landelijke partijen zorgt ervoor dat er altijd voldoende gekwalificeerde onderhoudsmonteurs zijn voor het onderhouden van de openbare verlichting en de werkgelegenheid in de regio blijvend wordt bevorderd.

Door gebruik te maken van een slimme planning en modern en energiezuinig/elektrisch materieel in te zetten, zorgen CityTec en Heijmans voor verlaging van CO2-uitstoot.

 

Lokale steunpunten

Voor het grote onderhoudscontract hebben beide partijen op verschillende plaatsen in de provincie, zoals in Heerenveen en Leeuwarden werkplekken/steunpunten ingericht om werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren. Er zijn vaste aanspreekpunten om de coördinatie optimaal te laten verlopen. Begin deze maand zijn de onderhoudswerkzaamheden begonnen in Heerenveen.

Het omvangrijke onderhoudscontract heeft een looptijd van minimaal 4 jaar.

 

 

Over Coöperatie Openbare Verlichting & Energie Fryslân U.A.

Coöperatie Openbare Verlichting & Energie Fryslân U.A. (OVEF) is in januari 2018 voortgekomen uit Stichting Openbare Verlichting Fryslân (SOVF) en is opgericht door de gezamenlijke 12 Friesche gemeenten en de provincie. Doel van de coöperatie is om beheer en onderhoud van openbare verlichting op een slimme manier organiseren.

 

 

Persberichtfoto Fryslân 2

 

CityTec B.V.

CityTec is gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van openbare verlichting, verkeersregelinstallaties en andere systemen in de openbare ruimte.  Daarnaast adviseert zij gemeenten, provincies en andere wegbeheerders op het gebied van verduurzaming, energiebesparing en intelligente openbare verlichting.

 

 

Heijmans Infra B.V.

Heijmans bouwt aan de contouren van Nederland en combineert alle activiteiten die benodigd zijn om de openbare ruimte in te richten en te onderhouden.

Zo kunnen we gelijktijdig met het aanpas-sen van wegen, de verkeersregelinstallaties en openbare verlichting aanpakken in één werk-stroom. De kracht van integraal werken en bundelen van expertises zijn ons op het lijf geschreven.

Wij adviseren, ontwerpen en voeren uit voor gemeenten, provincies en ander wegbeheerders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec