Tweede leven voor CityTec lampen en armaturen

Daan Coolegem bouwt oude armaturen om tot hippe verlichting

Oplichters​“Toen we eenmaal in het Volkskrant magazine hadden gestaan ging het hard.” Daan Coolegem van design-duo ‘de Oplichters’ bouwt restafval om tot hippe verlichting die grote groepen mensen aanspreekt.

“De verkoop is behoorlijk gestegen. Oude straatverlichting, ontworpen door Friso Kramer en verzameld door CityTec, heeft 20 jaar op straat zijn werk gedaan. Wij zorgen ervoor dat we deze up-recyclen voor thuisgebruik. We vinden het geweldig dat CityTec ons helpt. We mogen onbeschadigde oude armaturen daar ophalen en een tweede leven geven."

Recyclen van oude armaturen

"In ons atelier zorgen wij dan dat de oude armaturen worden gedemonteerd, schoongemaakt en voorzien van een nieuwe fitting voor ledverlichting. De oude trafo’s en spiegelkappen halen we eruit. Die worden verder gerecycled. De kappen maken we schoon met dennenhars, want de kappen zijn behoorlijk vergeeld in de loop van de jaren. Het is niet erg wanneer ze nog steeds wat geels hebben, mensen weten dat ze een tweede leven hebben. Dat is ook deel van het gevoel."

Daan maakt met zijn compagnon ook lampen van oude expansievaten. Die lenen zich ook goed voor verlichting. Er zit een roestige laag in de vaten en dat geeft een enorm mooi warm effect. Hij voegt er lachend aan toe: “Er zijn veel spullen geschikt om lampen van te maken. We houden ons graag aanbevolen voor suggesties van Joulz voor mooi materiaal om verlichting van te maken.”

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec