Provincie Zeeland kiest voor gelijkspanning

De provincie Zeeland heeft gekozen voor de aanleg van energiezuinige en kostenbesparende openbare verlichting op vijf rotondes aan de N62 (Project Sloeweg). De Provincie en Openbare Verlichtingsspecialist CityTec hebben daartoe  twee contracten getekend. Eén contract voor de aanleg op twee rotondes en één voor de overige drie rotondes. De duurzame LED-verlichting wordt gevoed door een nieuw aan te leggen gelijkspanningsinstallatie.

Gelijkspanning

Gelijkspanning heeft, in tegenstelling tot wisselspanning, een lagere CO2 uitstoot, hoge energiebesparing en aanzienlijke kostenverlaging door vermindering van onder andere energieconversies, grondstoffenverbruik (bv koperreductie) en arbeidskosten. De Provincie Zeeland kan door de aanleg van de gelijkspanningsinstallatie volstaan met één centraal voedingspunt vanuit netbeheerder Delta in plaats van drie verschillende voedingspunten.

LED-verlichting

De voordelen van led-verlichting – minder verbruik en een langere levensduur – zijn al langer bekend. Maar juist de combinatie met duurzame opwekking, gelijkspanning en intelligente besturing is uniek: hierdoor wordt de verlichting niet alleen duurzamer, maar ook slimmer. Bijvoorbeeld omdat iedere lamp apart en vanaf afstand gedimd en gecontroleerd kan worden. Zo kan de verlichting ’s nachts of in het weekend worden gedimd, maar indien nodig wel plaatselijk maximaal licht geven bijv. bij calamiteiten. Meer voordelen voor de weggebruikers zijn dat dit gelijkspanningsnet minder storingsgevoelig is dan een gangbaar laagspanningsnet.

picture 14

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec