Dynamische openbare verlichting in Nuenen

CityTec heeft in de gemeente Nuenen samen met de firma TVILight een verlichtingsproject gerealiseerd. Er staan 75 lichtmasten met Floor (led) armaturen waarbij op iedere mast een dim unit met een bewegingsdetector is gemonteerd.

Door middel van de bewegingsdetectoren wordt de verlichting dynamisch geregeld. De verlichtingsinstallatie staat tijdens de daluren in gedimde toestand. Met behulp van het systeem wordt de verlichting, op het moment dat er behoefte aan is, naar het gewenste lichtniveau gebracht. Dat gebeurt wanneer er beweging, door bijvoorbeeld, voetgangers ,fietsers, motorvoertuigen wordt gesignaleerd. Het resultaat: veel minder energieverbruik en verlichting op die plaatsen waar het noodzakelijk is.

Het systeem heeft tevens een ingebouwd controlesysteem dat bewaakt of de verlichting naar behoren functioneert. Defecte in de verlichting worden gedetecteerd en aan een centrale doorgegeven. De communicatie is draadloos op basis van radiofrequenties (RF).

Meer zien?

Bekijk ook de film over de dynamische verlichting in Nuenen. 

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec