Nieuwe openbare verlichting op het Damrak

Damrak plazaCityTec heeft een mooi, prestigieus project mogen uitvoeren. Het Damrak in Amsterdam wordt volledig heringericht. Het project heet de 'Rode Loper', omdat het Damrak de toerist of reiziger na het verlaten van het station een eerste indruk moet geven van de stad. Nieuwe bestrating, ondergrondse kabels, het riool, het straatmeubilair én de straatverlichting wordt aangepakt.

Als eerste werd de straatverlichting vernieuwd, van het CS tot aan de Bijenkorf. De oude mintgroene masten werden verwijderd en de nieuwe verlichting (overspanning over de hele straat) is geïnstalleerd.

Het was een bijzondere klus aangezien de Arbo-inspectiedienst Nederland en andere hoog gekwalificeerde veiligheidsmensen er continu bovenop zaten: de grond is daar vervuild. Daarnaast werd de straat nooit afgesloten, zelfs 's nachts moest men tussen het uitgaanspubliek de lampen ophangen.

Uitgelicht damrak

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec