Het is zover: Musselkanaal is energieneutraal!

Na twee winters en één zomer laat het bord in het centrum van Musselkanaal (gemeente Stadskanaal) de bewijzen zien: De openbare verlichting is 100% energieneutraal. Sterker nog: vanaf nu zal er steeds meer worden opgewekt dan dat er wordt verbruikt.

Stadskanaal EnergieneutraalkleinPrimeur
In november 2014 is de nieuwe openbare verlichting in gebruik genomen. CityTec heeft toen de bestaande openbare verlichting in het centrum van Musselkanaal vervangen door duurzame ledverlichting gevoed door een bijna 2 kilometer lang gelijkspanningsnet. Stadskanaal had hiermee een primeur: het was de eerste gemeente in Nederland met een gelijkspanningsnet. Het gelijkspanningsnet is aangelegd door CityTec.

Huid van zonnepanelen
In totaal heeft CityTec 44 nieuwe lichtmasten met ledarmaturen in het centrum geplaatst. 12 hiervan hebben een ‘huid’ van zonnepanelen met bovenop een windmolentje. Door de nieuwe lichtmasten wordt het plein beter verlicht dan voorheen het geval was. Op het dak van de muziekkapel die op het plein staat zijn zonnepanelen geplaatst. Verder heeft Luminext het centrum dynamisch verlicht en gemonitord zodat de verlichting naar wens kan worden aan- en uitgeschakeld en eventuele storingen snel kunnen worden verholpen. Voor de verlichting op het sportveld is een app te downloaden waarmee de verlichting aan- en uit wordt geschakeld.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec