Onderzoek van start: Wisselspanning (AC) en Gelijkspanning (DC) op de Combikabel

Het komende half jaar gaan 12 studenten op het Green Village terrein van de TU in Delft onderzoeken of een combikabel geschikt is voor zowel gelijkspanning als wisselspanning. CityTec is initiator van dit onderzoek.

CityTec is al jaren koploper op het gebied van Gelijkspanning. Omdat zij heeft gemerkt dat het aanleggen van een specifiek DC-net vaak moeilijk te realiseren is voor een gemeenten, wil zij nu onderzoeken of het mogelijk is om  in de combikabel behalve wisselspanning voor de energievoorziening voor huizen ook een gelijkspanningscircuit voor de energievoorziening van de lichtmasten te laten stromen. Op die manier hebben gebruikers wel de voordelen van gelijkspanning (veiliger, goedkoper en groener), maar hoeven zij niet een separaat DC-net aan te leggen.

TU Delft DC combikabel

Studenten van de Haagse Hogeschool gaan kijken in hoeverre een AC/DC combikabel bedrijfszeker is, veilig is voor installateurs, eindgebruikers en passanten en welke apparatuur geschikt is. De resultaten worden begin 2018 verwacht.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Wilfred Akerboom, telefoonnummer 06 - 5376 4660

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec