Project informatie

Locatie: Amsterdam
Categorie: Projectmanagement

Walstroom Amsterdam

Haven Amsterdam investeerde 2,5 miljoen euro in deze schone energievoorzieningen voor de binnenvaart en riviercruise.

Wethouder Ossel van Haven Amsterdam en Westpoort : "Met de realisatie van walstroom is varen, aanleggen van schepen en wonen in dit stedelijk gebied goed te combineren. Dat draagt bij aan een duurzame haven en omgeving''.

Duurzaam
De walstroomkasten voorzien de binnenvaart- en riviercruiseschepen van duurzame groene stroom vanaf de kade. Tot nu toe werd veelal gebruik gemaakt van dieselgeneratoren voor de opwekking van elektriciteit. Dat gaf luchtvervuiling en geluidsoverlast. Met walstroom kunnen de schepen door een verlengkabel op één van de walstroomkasten aan te sluiten, eenvoudig elektriciteit afnemen van het net.

Het complexe project wordt gefaseerd uitgevoerd door CityTec, in opdracht van Haven Amsterdam. Inmiddels staan er 16 moderne walstroomkasten aan de Veemkade, Suriname- en Javakade. De Ruijterkade, Westerdoksdijk en de Houthaven volgen later dit jaar, wat het totaal op 41 walstroomkasten brengt.

Elke walstroomkast bevat een aantal aansluitingen voor gebruik door binnenvaart- en riviercruiseschepen. Dit systeem is landelijk afgestemd en wordt in andere havensteden ook gebruikt.

Meer informatie?
Bekijk het infoblad Walstroom of ga naar www.walstroom.nl.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec