Project informatie

Locatie: Amsterdam
Categorie: Verkeer & Mobiliteit

Verkeersregelinstallaties in De Ruytertunnel

Innovatie en vakmanschap in hartje Amsterdam

In Amsterdam wordt volop gewerkt aan een complete modernisering van het gebied rond het Centraal Station. De metrolijn Noord-Zuid is in aanleg en er is een nieuwe tunnel gebouwd om een deel van het autoverkeer ondergronds te laten rijden: de De Ruytertunnel. Medio juli heeft CityTec twee verkeersregelinstallaties (VRI’s) aan de oost- en westzijde van de tunnel aangesloten en werkend en wel opgeleverd.

Keihard doorwerken

Het was een vol weekend keihard doorwerken, maar het resultaat mag er zijn. Niet alleen de VRI’s zijn aangesloten en in bedrijf gesteld. Ook zijn de laatste detectielussen aangelegd en zijn de ANWB-masten van voeding voorzien. In verschillende fases is CityTec een jaar bezig geweest met uiteenlopende werkzaamheden rondom de tunnel. Met de ingebruikname van de VRI’s is de tunnel nu volledig gebruiksklaar.

Aanlichting station

CityTec is al vele jaren actief in het Amsterdamse stationsgebied, voor verschillende opdrachtgevers, zoals de Gemeente, het Gemeentelijk Vervoersbedrijf en het Havenbedrijf. De stadsklokken, de aanlichting van het station, de openbare verlichting, de VRI’s, de route-informatieborden en wisselbesturing voor de trams; het is allemaal aangelegd door CityTec. Daarnaast hebben we aan de kades rond het station walstroom gerealiseerd voor de scheepvaart.

Innovatie en duurzaamheid

Inmiddels is CityTec in het centrum van de hoofdstad een nieuw duurzaam en innovatief project gestart. Het betreft de aanleg van een openbare verlichtingsinstallatie die niet alleen gevoed wordt met zonne- en windenergie, maar ook zijn eigen energieopslag heeft. Overdags wordt energie opgeslagen in accu’s, ’s avonds wordt die gebruikt voor de verlichting. De installatie werkt op gelijkspanning in plaats van wisselspanning, waardoor zo min mogelijk energie verloren gaat.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec