Project informatie

Locatie: Den Haag
Categorie: Openbare verlichting

Groen licht voor ADO Den Haag

Wie wel eens in het donker in de buurt van het Prins Clausplein in Den Haag rijdt, kan het niet zijn ontgaan. Het Kyocera-stadion, de voetbaltempel van ADO Den Haag, is sinds december helemaal groen aangelicht.

Groen is niet alleen de clubkleur van ADO, maar staat ook symbool voor een enorme hoeveelheid groene zonnestroom die het stadion sinds december 2015 opwekt. Op het dak is een zonne-installatie aangebracht van maar liefst 2900 zonnepanelen. Voor het officieel in gebruik nemen van die installatie is CityTec gevraagd het stadion helemaal groen aan te lichten. Dat was voor tijdelijk bedoeld, maar kennelijk bevalt het goed, want het stadion blijft nog even gebruik maken van de verlichting in de clubkleuren.

ado den haag

600.000 KWh groene stroom

De zonnepanelen zijn gemaakt en geleverd door stadion-naamgever Kyocera. Eneco investeerde in de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie. Het is tot nu toe het grootste zonne-project in eigen beheer van Eneco. ADO Den Haag neemt de circa 600.000 kWh groene stroom af die de installatie op jaarbasis opwekt. Dit is ongeveer 50% van het jaarlijkse stroomverbruik van de voetbalclub. Het project voorkomt een CO2-uitstoot van 272 ton per jaar.

CityTec wordt wel vaker gevraagd voor het aanlichten van allerlei grote en interessante objecten in de openbare ruimte, ten behoeve van speciale gelegenheden. Zo is de Erasmusbrug al eens helemaal geel gekleurd in verband met de Tour de France en paars in verband met het Rotterdamse Architectuurjaar.

Meer informatie? Bel of mail Ronald Snijders, CityTec, 06-51295963, ronald.snijders@citytec.nl

 

 

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec