Project informatie

Locatie: Rotterdam
Categorie: Openbare verlichting

Vervanging verlichting rondom Kleinpolderplein

CityTec heeft in opdracht van Gemeente Rotterdam de openbare verlichting rondom verkeersknooppunt Kleinpolderplein in Rotterdam vervangen.

Aan vervanging toe

Het verkeersknooppunt (en de verlichting) dateert uit de jaren 60 en was sterk verouderd. Er waren teveel lichte en donkere vlekken op de (snel)weg en op de fietspaden en bruggen ernaast was soms helemaal geen verlichting. Gemeente Rotterdam vroeg Citytec een duurzaam, degelijk, maar vooral een veilig plan te maken.

Op afstand bestuurbare verlichting

CityTec heeft hiervoor een compleet nieuw lichtplan op maat gemaakt met 164 nieuwe lichtmasten en   292 nieuwe armaturen. Daarnaast is in samenwerking met Stedin is een nieuw kabelnetwerk ontworpen. Ook zijn alle energiezuinige led armaturen voorzien van het telemanagementsysteem CityTouch van Philips, waarmee alle verlichting op afstand te besturen is. Minder licht wanneer het kan en meer licht bij calamiteiten.

Bijzonder

Het gaat hier om een zeer complex (verkeers)profiel aan een openbare weg met daarbij fietspaden en bruggen. Deze waren niet of nauwelijks verlicht. Daardoor moesten alle werkzaamheden in het donker plaatsvinden en de grond moest open om de kabel te plaatsen.  Nu zijn deze wegen en fietspaden weer prettiger én veiliger verlicht voor zowel omwonenden, als voor weggebruikers.

Tunnelverlichting

De verlichting in de fietstunnel die onder de A20 loopt is ook aangepakt en voorzien van 30 nieuwe, vandalisme bestendige, wandarmaturen.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec