Project informatie

Locatie: Rijswijk
Categorie: Openbare verlichting

Leds boven tramlijn

Bij onderhoud aan de verlichting boven een tramlijn moet vanwege veiligheidsvoorschriften het volledige tramverkeer op die lijn worden stilgelegd. Dat is onhandig voor de reiziger en kostbaar voor het vervoersbedrijf.

CityTec kwam daarom op het idee om conventionele lampen boven de tramrails te vervangen door led-verlichting. Want led-verlichting verbruikt niet alleen minder energie, het gaat ook veel langer mee. Een lamp hoeft niet meer elke 3 jaar vervangen te worden, maar pas na 20 jaar. Er is dus minder vaak onderhoud nodig en het tramverkeer wordt ook veel minder verstoord.

Dit project is één van drie innovatieve projecten die CityTec realiseert in Rijswijk. Op termijn wordt hiermee tot 40% op energie bespaard.

De andere twee projecten zijn al eerder gerealiseerd. Bij het eerste project wordt aanwezige bestaande verlichting gedimd op tijden dat dit mogelijk is om zo energie te besparen. Het tweede project betrof de plaatsing van led-armaturen in het centrumgebied.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec