Project informatie

Locatie: Almere
Categorie: Openbare verlichting

Urban Star LED

Steeds vaker wordt er gekozen voor LED-verlichting in de openbare ruimte. Niet vreemd: LED is energiebesparend en de lampen gaan 5 tot 6 keer langer mee dan traditionele verlichting.

Er bestond echter nog geen volwaardige vervanger voor de veel gebruikte verlichting met kegelvormige armaturen in Nederland, die zich met name in en rond woonerven bevinden. Het aantal kegelarmaturen in Nederland bedraagt zo'n 35% van het totale verlichtingspark in Nederland. Dit zijn, ongeveer 1 miljoen lichtpunten.

De Urban Star is de volwaardige vervanger: eenzelfde lichtkwaliteit bij gelijke mastafstanden, zuinig en een korte terugverdientijd. In de ontwerpfase is niet alleen gekeken naar de best mogelijke techniek, maar ook naar een opvallend en modern design. Het armatuur is ontwikkeld door Philips, CityTec, ontwerpbureau West8 en de gemeente Almere.

Almere beleefde onlangs dan ook de primeur: onlangs zijn in de Filmwijk in totaal ruim 30 armaturen met bijbehorende masten geplaatst, die begin juni - ceremonieel - door wethouder Berdien Steunenberg zijn onthuld.

Aansluitend verzorgen CityTec en Philips een aantal pilots, waarbij gemeenten gedurende een week drie proefarmaturen mogen ophangen.

De openbare ruimte is voor CityTec niet zomaar een werkterrein. Het is onze passie, onze inspiratiebron, waarin we onderzoekend en onbevooroordeeld speuren naar nieuwe mogelijkheden.

Vragen over onze dienstverlening? Bel ons op 088 - 100 27 00

Menu

© 2015-2024 CityTec